Vriezenweg bijna drie maanden dicht wegens werkzaamheden

Foto: Gemeente Kaag en Braassem

RIJNSATERWOUDE/OUDE WETERING/LEIMUIDEN - De Vriezenweg is vanaf begin september bijna drie maanden afgesloten wegens werkzaamheden. Volgens de gemeente is de weg in slechte staat, zijn de bermen verzakt en wordt er te hard gereden.

De weg wordt daarom gereconstrueerd. Niet alleen het asfalt, maar ook delen van de fundering worden hersteld. Daarnaast worden de bermen aangepakt en worden de fietssuggestiestroken verbreed.

Op de Vriezenweg geldt momenteel een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur. Omdat deze snelheid vaak overschreden wordt, zullen er plateaudrempels worden aangelegd. De maximumsnelheid van 60 kilometer per uur blijft na de werkzaamheden van kracht.

Bewoners en bedrijven nauw betrokken

Tijdens de werkzaamheden worden de bewoners en bedrijven aan de Vriezenweg nauw betrokken bij de planning. Zo wordt er bijvoorbeeld zoveel mogelijk rekening gehouden met het bereikbaar houden van alle percelen aan de Vriezenweg, bijvoorbeeld tijdens de oogstperiode. 

De gehele Vriezenweg is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Het verkeer wordt omgeleid door middel van omleidingsborden. Nood- en hulpdiensten kunnen tijdens de werkzaamheden wel gebruikmaken van de weg. De werkzaamheden worden uitgevoerd van maandag 2 september tot en met vrijdag 29 november.

Lees ook: Kinderen krijgen leeuwenknuffels na verkeersongelukken

advertentie advertentie