Opbouw begonnen van reuzenrad voor de kermis en razen over de stormbanen tijdens het EFM Luchtkussenfestival

Foto: Dennis Knetsch

ROELOFARENDSVEEN/OUDE WETERING - Een nieuwe dag en dus nieuwe evenementen tijdens de Veense Feestweek. Op woensdag 18 september worden heel veel luchtkussens opgeblazen voor het EFM Luchtkussenfestival. Ook is de opbouw begonnen van een van de grootste reuzenraden van Nederland.

Dat luchtkussenfestival gaat plaatsvinden op de Landijsbaan in Oude Wetering. 'Je moet het zien als een grasveld vol met stormbanen en luchtkussens', vertelt Joris Koek van het Oranjecomité Juliana Roelofarendsveen in De Ochtendshow van Studio Kaag en Braassem. 'Alles waar lucht in kan gaan we opblazen. Kinderen kunnen zich vermaken van twee tot vijf', vervolgt Koek.

Verder kijken dan Schiphol

Daarnaast is de bouw begonnen van het grootste reuzenrad van Nederland met open gondels. Deze komt op de kermis te staan. 'De bouw liep wat achter maar we hopen voor woensdagmiddag 18.00 uur klaar te zijn', aldus Koek. Het reuzenrad is ruim veertig meter hoog.

Foto: Dennis Knetsch

'Vanuit het reuzenrad kun je ongeveer verder kijken dan Schiphol, vooral met dat heldere weer van de komende dagen', vervolgt hij. 'Daarnaast is het natuurlijk mooi voor de inwoners om hun dorp van zo hoog te kunnen bekijken.'

Lees ook: Eerste weekend Veense Feestweek achter de rug: ‘Het is echt één groot feest voor jong en oud’

Hieronder is het interview met Joris Koek te beluisteren. De Ochtendshow wordt elke werkdag tussen 07.00 en 10.00 uur op de radio uitgezonden door Studio Kaag en Braassem.
advertentie advertentie