Bloemencorso ook populair onder jongeren: ‘Ik denk dat we trots mogen zijn’

Foto: Dennis Knetsch

ROELOFARENDSVEEN - Het was de afgelopen dagen één groot feest in Roelofarendsveen. De Veense Feestweek werd op zaterdag 21 september traditioneel afgesloten met het bloemencorso. Er deden tijdens deze editie ook verschillende groepen jongeren mee met wagens aan de bloemencorso.

Om mee te lopen met het bloemencorso, moet je natuurlijk wel beschikken over een mooie, versierde kar. Het thema van dit jaar was barbecue. 'Het is gewoon heel mooi om te zien hoe je ergens aan begint en hoe het dan uiteindelijk zo mooi is geworden', vertelt Babs van Acker, een van de deelneemsters, over de kar van haar groep. 'We zijn natuurlijk geen bouwers, dus ik denk dat we best trots mogen zijn op onze kar', vertelt haar groepsgenoot Vincent.

Foto: Dennis Knetsch

Het bloemencorso

Het bloemencorso is al jaren een begrip in Roelofarendsveen. Op elke derde zaterdag van september wordt deze gehouden. Het dorp staat dan helemaal vol met mensen die naar de optocht kijken. Ook dit jaar werd het evenement weer druk bezocht.

'We starten om 10.00 uur helemaal in het zuiden van het dorp. Daarna maken we een mooi rondje richting de Dirk. Aan het begin ben je nuchter en aan het einde kan je niet meer lopen', grapt Van Acker.

Lees ook: Springende en racende kinderen maken veel plezier tijdens geslaagd EFM Luchtkussenfestival

advertentie advertentie