Voetbalweekend: Achtklapper voor Woubrugge, MMO gestaakt

KAAG EN BRAASSEM - De eerste speelronde van de competitie stond afgelopen weekend op het programma. Na de ietwat teleurstellende bekerwedstrijden voor de clubs uit de gemeente, was het zaak om zich te revancheren in de competitie.

Dat lukte aardig, zo wist VV Woubrugge bijvoorbeeld acht keer te scoren tegen SVO Buitenpark. S.V. Kickers '69, SV ROAC en E.M.M.'21 speelden allemaal gelijk. De wedstrijd tussen MMO en Alphen werd gestaakt vanwege een medische noodsituatie aan de kant van MMO.

Uitslagen, statistieken en interviews

3e Klasse B | E.M.M.'21 - SC Buitenveldert: 2-2

E.M.M.'21 is met een gelijkspel aan het seizoen begonnen. De Amsterdamse club SC Buitenveldert kwam na zo'n tien minuten spelen op een 0-1 voorsprong nadat een overtreding op een verdediger van E.M.M. niet werd afgefloten.

Na de thee was het Luke Bakker die voor de verdiende gelijkmaker tekende. De ploeg van trainer Jan de Koning kwam een keer heel dicht bij de voorsprong maar scoorde niet. De bezoekers scoorden wél waardoor E,M.M. opnieuw tegen een achterstand aan keek. Stijn Rietbroek redde in de extra tijd een punt. Hij kopte in de 92ste minuut de bal achter de Amsterdamse doelman. 'Er had zeker meer in gezeten', baalde De Koning na afloop.

Scoreverloop: 0-1, 1-1 Luke Bakker, 1-2, 2-2 Stijn Rietbroek

Het interview met David Vermeer is afkomstig van Leidenamateurvoetbal.nl

Zondag 3e Klasse B | sv. Alliance'22 - SV ROAC: 1-1

Ook SV ROAC hield een punt over aan de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen. Na 29 minuten opende Martijn van Trigt de score. Na een mooie assist van Thijs van Seggelen kapte hij z'n man uit en schoof de bal vakkundig binnen.

In de tweede helft had de thuisploeg licht het overwicht. Na wat aanvallende wissels kwam ROAC onder druk te staan maar verweerde zich kranig. In de laatste minuut kwam Alliance toch langszij nadat ROAC de bal niet goed weg kreeg in het eigen strafschopgebied. 'Het voelt voor ons als een nederlaag', stelde hoofdtrainer Bart Jansen na afloop. 'Echter is het denk ik gezien het spelbeeld een terechte uitslag.'

Scoreverloop: 0-1 Martijn van Trigt, 1-1

5e Klasse A | VV Woubrugge - SVO Buitenpark: 8-1

Woubrugge is uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen. De ploeg van Joey Rietbroek staat na het openingsweekend bovenaan in de 5e klasse A. De eerste helft ging gelijk op. Dennis Boer zette de Woubrugenaren op een 1-0 voorsprong. Kort daarna scoorde de ploeg uit Zoetermeer waardoor beide teams met een gelijke stand gingen rusten.

Na rust werd een speler van Buitenpark met een rode kaart richting de douche gestuurd. Woubrugge profiteerde optimaal van het overtal en scoorde nog zeven keer, waardoor een 8-1 eindstand op het scorebord stond. Dennis Boer was de gevierde man met vijf doelpunten.

Scoreverloop: 1-0 Dennis Boer, 1-1, 2-1 Dennis Boer, 3-1 Dennis Boer, 4-1 Dennis Boer, 5-1 Dennis Boer, 6-1 Tim van Rijn, 7-1 Gino Rofles, 8-1 Kevin Veltman

5e Klasse A | RVV Overschie - S.V. Kickers '69: 0-0

Voor Kickers stond een uitwedstrijd tegen Overschie op het programma. In Rotterdam hadden beide teams in de eerste helft kunnen scoren, maar lieten dat na.

In het tweede bedrijf had de thuisploeg het betere van het spel. Kickers stond onder druk en kwam er enkele keren goed uit via een counter. Echter werd er niet gescoord en eindigde de wedstrijd zoals hij begon; 0-0.

Scoreverloop: -

5e Klasse A | Alphen - MMO: Gestaakt bij 0-1

De wedstrijd Alphen - MMO heeft het einde niet gehaald. De wedstrijd werd gestaakt vanwege een medische noodsituatie aan de kant van MMO. Volgens de laatste berichten maakt de getroffen speler het goed.

In de 30 gespeelde minuten wist Lorenzo Korte de ploeg uit Hoogmade een voorsprong te bezorgen. Wanneer de wedstrijd wordt uitgespeeld is nog niet bekend.

Scoreverloop: 0-1 Lorenzo Korte