Vaker bussen in Kaag en Braassem na de zomervakantie

Bussen van Arriva Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

KAAG EN BRAASSEM - Na de zomervakantie rijden er meer bussen in Kaag en Braassem. In de regio zijn er vanaf maandag 2 september extra busritten. Voor de regio’s Gouda en Rotterdam geldt de reguliere dienstregeling vanaf maandag 26 augustus en in Leiden en de Duin- en Bollenstreek rijden er ook meer bussen vanaf 2 september.

Door het einde van de zomervakantie reizen er straks weer meer mensen met het openbaar vervoer. Daarom voegt Arriva tijdens werkdagen bij verschillende drukke lijnen extra busritten toe aan de dienstregeling. Er zullen zowel in als buiten de spits meer bussen gaan rijden.

Arriva meet dagelijks het aantal reizigers per buslijn. Op basis van deze cijfers en de start van het onderwijs voor MBO, HBO en universiteiten verwacht de vervoersmaatschappij met deze aanpassingen aan de dienstregeling in te kunnen spelen op de reisbehoefte van inwoners in de regio Zuid-Holland.

Gewijzigde dienstregeling

Op lijn 365 van Q-Liner rijdt er in de ochtendspits een extra rit tussen Oude Wetering, Roelofarendsveen en Leiden. Hierdoor rijdt er in het drukste halfuur elke tien minuten een bus.

Bij de R-Net 470 buslijn tussen Alphen aan den Rijn en Schiphol wordt de spits met een halfuur vervroegd met het toevoegen van een extra busrit. Door deze verandering rijdt er vanaf 16.45 uur vanuit Alphen aan den Rijn en 16.30 uur op Schiphol elke tien minuten een bus op deze route. Zo kun je vaker op de bus stappen in Woubrugge, Rijnsaterwoude en Leimuiden.

Lees ook: Dit moet je weten over herstelwerkzaamheden HSL-viaduct Zuidweg bij Rijpwetering

advertentie advertentie