Inwoners krijgen hulp bij besparen van energie met speciale actie

Foto: Pixabay

KAAG EN BRAASSEM - De gemeente is een isolatieactie gestart voor alle inwoners van Kaag en Braassem. Zo wil de gemeente het voor de inwoners gemakkelijker maken om hun woning te isoleren. Dit doet de gemeente in samenwerking met het Duurzame Bouwloket.

'De gezamenlijke isolatieactie is onderdeel van het Isolatieprogramma Kaag en Braassem. Hiermee helpen we inwoners bij het isoleren van hun woning. Het isolatieprogramma biedt een isolatiesubsidie tot 3.000 euro voor inwoners met een koopwoning tot 439.000 euro en een laag energielabel. Los van deze subsidie, is de gezamenlijke isolatieactie beschikbaar voor alle huiseigenaren van onze gemeente', aldus wethouder duurzaamheid Dolf Kistemaker.

De actie is samengesteld door lokale en regionale isolatiebedrijven. Deze bedrijven kunnen vloer-, bodem-, glasisolatie en isolatie aan de binnenzijde van daken uitvoeren. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via de website van de gemeente. Na inschrijving komt er een isolatiebedrijf langs om de situatie te bekijken. 

Meer weten?

Verder worden er informatieavonden georganiseerd over de actie. Een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket geeft dan een presentatie over woningisolatie, de gezamenlijke isolatieactie, gemeentelijke subsidies en financiering.

Deze vinden plaats op dinsdag 8 oktober in Dorpshuis Plein 13 in Rijpwetering en op dinsdag 12 november in De Spreng in Oude Wetering. Beide informatieavonden beginnen om 19.15 uur.

Lees ook: Gemeente gestart met Isolatieprogramma Kaag en Braassem, inwoners kunnen tot 3.000 euro ontvangen

advertentie advertentie