Werkzaamheden Sportpad gestart: ‘We mogen trots zijn dat we dit voor elkaar hebben gekregen’

Foto: Dennis Knetsch
Foto: Dennis Knetsch
Foto: Sportpad in Beweging

ROELOFARENDSVEEN - Na jaren voorbereiding zijn op dinsdag de werkzaamheden aan het Nieuwe Sportpad gestart. Er wordt momenteel gewerkt aan de aanleg van drie nieuwe kunstgras-voetbalvelden.

De velden komen op een iets andere plek dan de huidige velden. Hierdoor komt er naast de voetbalvelden ruimte voor de hockeyvelden van Hockeyclub Alkemade. Als de velden eenmaal liggen, volgt de inrichting van het terrein rondom de velden en krijgen hekken en poorten hun plek.

In het laatste kwartaal van dit jaar zijn de eerste twee voetbalvelden klaar. In januari 2025 is ook het derde voetbalveld klaar voor gebruik. Verder wordt er in de planning rekening gehouden met evenementen zoals de kermisweek in september.

Partijen tevreden

'Na een lange periode van voorbereidingen is men nu echt begonnen met de werkzaamheden. Wij en onze leden moeten nog veel geduld hebben, maar we kijken ernaar uit om de nieuwe velden in gebruik te nemen. Daarna gaan we verder met de bouw van de nieuwe kantine', aldus Erik van Rijn, voorzitter van E.M.M.'21.

Ook wethouder Gerben van Duin is blij dat de werkzaamheden zijn gestart. 'Ik blijf het herhalen, maar we mogen als gemeente enorm trots zijn dat we dit met z’n allen voor elkaar hebben gekregen. Het vernieuwde Sportpad wordt een plek waar iedereen van 0 tot 100 jaar kan bewegen en elkaar kan ontmoeten. Zo wordt de gemeente weer een stukje gezonder, zowel fysiek als geestelijk.'

Definitief ontwerp Beweeg- en Kindcentrum Kineo

Tijdens de gemeentelijke themamarkt op 10 september in De Tweesprong wordt informatie gegeven over de voortgang van de vernieuwing van het Sportpad. Ook is dan het definitieve ontwerp voor Beweeg- en Kindcentrum Kineo te zien. De bouw begint dit najaar en de geplande voltooiing is begin 2027.

'Met de start van de werkzaamheden aan de sportvelden en de presentatie van het definitieve ontwerp van Kineo is de laatste fase ingezet. Na jaren van voorbereidingen met alle partners, waaronder de verenigingen en kindpartners, is dit een echte mijlpaal. Fantastisch hoe iedereen zich heeft ingezet om dit mooie project mogelijk te maken', reageert wethouder Nick van Egmond.

Lees ook: Voetbalweekend: ROAC en MMO winnen eerste bekerwedstrijd

advertentie advertentie