Opmerkelijk: dit huis is twee meter verplaatst

Foto: Omroep West

KAAG - Een huis op Kaageiland is twee meter verplaatst. De woning blokkeert de verbouwing van een grote loods. De eigenaar van de loods is ook de eigenaar van het huis. Om het probleem op te lossen, is ervoor gekozen om het huis te 'verhuizen'.

Het draait allemaal om de loods van Royal Van Lent Shipyard. In de scheepswerf op Kaag, een dorp op een eiland dat deel uitmaakt van de gemeente Kaag en Braassem, worden luxe jachten gebouwd.

Het ene megajacht is nog groter en indrukwekkender dan de ander. Ze zijn vaak tientallen meters lang en er hangen prijskaartjes van honderden miljoenen euro's aan. De klanten zijn steenrijk, soms zijn het beroemdheden als Apple-oprichter Steve Jobs

Foto: © Royal Van Lent Shipyard

De toegang en ingang van de loods van Royal Van Lent Shipyard wordt verbreed. Die zijn te smal voor de nog te bouwen boten, zegt het bedrijf: 'Door de verbreding komt het huis net te dicht op de nieuwe damwand te staan wat niet wenselijk is. Daarom wordt deze verplaatst.'

'We zijn een aantal weken voor de bouwvak begonnen met de eerste voorbereidingen', vervolgt de facilitair manager van Van Lent. Later deze maand wordt het huis in een paar weken tijd letterlijk twee meter verhuisd. Daarna beginnen de werkzaamheden aan het dok. Dat duurt tot volgend jaar april.

Foto: Omroep West

Het huis wordt overigens niet bewoond. Royal Van Lent Shipyard gebruikt de woning als kantoorruimte.

Het bedrijf kiest niet voor sloop 'omdat wij het kaag-aangezicht erg belangrijk vinden'.

Lees ook: Brandweer Leimuiden op zoek naar vrijwilligers: ‘Onze aantallen lopen steeds verder terug’

advertentie advertentie