Vanavond eerste wedstrijden Kaag en Braassem Cup

Foto: Dennis Knetsch

KAAG EN BRAASSEM - De Kaag en Braassem Cup gaat vanavond van start. EMM '21, ROAC, MMO en VV Woubrugge spelen een vriendschappelijk toernooi om zich klaar te stomen voor het nieuwe voetbalseizoen.

De eerste editie van het toernooi werd gehouden in 2009. 'In dat jaar is het initiatief genomen om een toernooi te organiseren waaraan alle clubs uit de gemeente Kaag & Braassem mee doen', vertelt Aad van der Linde. Hij neemt dit jaar de organisatie van het toernooi op zich. 'Dat waren toen DOSR, Alkmania, ROAC, Kickers'69, MMO en Woubrugge. Ook SVOW heeft nog een periode meegedaan aan het toernooi. De strijd om de Kaag & Braassem cup is daarmee een voortzetting van de jaarlijkse benefietwedstrijd tussen DOSR en Alkmania en de strijd om de beste club van Jacobswoude. In de eerste jaren deden alleen de herenelftallen mee aan het toernooi, maar later zijn daar ook de dames bij gekomen.'

In de loop der jaren zijn er een aantal veranderingen geweest in de deelnemende clubs. Zo zijn DOSR en WVC samengevoegd tot EMM '21. Kickers '69 heeft daarnaast aangegeven dat deelname aan het toernooi niet meer past in hun voorbereiding op het nieuwe seizoen. 'Om toch tot drie volwaardige poules te komen, twee heren en één dames poule, doen dit jaar ook Kagia, Bernardus en SJZ mee.

De Kaag en Braassem Cup

Vanavond vinden de eerste voorrondes plaats. Aankomende zaterdag is de finaledag bij VV Woubrugge. Het speelschema is hier te vinden.

'Het leuke van dit toernooi is dat elke vereniging eenvoudig aan twee oefenwedstrijden komt en dat de Wethouder Sport jaarlijks de wisselbeker komt overhandigen. Ook is het altijd gezellig omdat er veel bekenden op de finaledag afkomen. Tenslotte wordt er geld opgehaald voor een goed doel', aldus van der Linde.

Lees ook: Programma voor de Kaag en Braassem Cup bekend

advertentie advertentie