Alternatief voor Veens Verbond toch goedgekeurd, vergunning is binnen

Foto: Veens Verbond

ROELOFARENDSVEEN - De vervanger van het Veens Verbond mag doorgaan op 20 en 21 september. Woensdagmiddag is er een vergunning afgegeven voor het alternatieve muziekfeest 'Gaan als de Brandweer'.

Het Veens Verbond mocht dit jaar niet doorgaan. De veranderde omstandigheden op het plein was de reden voor de gemeente om de stekker eruit te trekken. Volgens een woordvoerder van de gemeente zouden de hulpdiensten bij een noodsituatie, het terrein niet op tijd kunnen bereiken. Ook zouden de bezoekers niet genoeg vluchtwegen hebben.

Veens Verbond mocht vorig jaar 2.500 bezoekers verwelkomen over één avond. De vervanger, 'Gaan als de Brandweer', krijgt nu twee avonden; vrijdag 20 en zaterdag 21 september. Er mogen per avond maximaal 1.750 bezoekers aanwezig zijn.

Geen vergunning

De gemeente Kaag en Braassem verleende eerst geen vergunning voor het evenement. 'Bij alle evenementen gaan we toch in gesprek met de persoon die de vergunningsaanvraag indient, als deze is afgekeurd. Ook nu is dat het geval en kan het feest alsnog gewoon doorgaan', vertelt een woordvoerder van de gemeente aan Studio Kaag en Braassem.

'De steeds strenger wordende eisen vanuit gemeente en veiligheidsdiensten hebben het voor ons onmogelijk gemaakt om een Veens Verbond-editie te realiseren zoals we dat in de afgelopen jaren hebben gedaan. Ons enthousiasme, dat normaal gesproken in volle vaart aanwezig is, en onze hoop op een goede afloop is volledig gedoofd', schreef de organisatie nog teleurgesteld eind augustus op hun Facebook-pagina.

Lees ook: Werkzaamheden Sportpad gestart: ‘We mogen trots zijn dat we dit voor elkaar hebben gekregen’

advertentie advertentie