Steekpartij in woning, vrouw vlucht naar de buren: ‘Ze zat onder het bloed’

Foto: John van der Tol

LEIMUIDEN - In een huis aan de Leimuidense Griede is maandagochtend een steekpartij geweest in de relationele sfeer. Volgens buurtbewoners heeft een man zijn vrouw in haar buik en borst gestoken. Ze is nog naar de tuin van overburen gevlucht en daar in elkaar gestort.

Volgens de politie gaat het om een 33-jarige man en een 31-jarige vrouw. Ze raakten allebei gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. De man is aangehouden, meldt een politiewoordvoerder.

Het stel heeft volgens buurtgenoten drie jonge kinderen, van wie er volgens de buurmannen eentje thuis was toen het gebeurde. In en om het huis in de jaren 80-wijk wordt onderzoek gedaan. Daarvoor is een deel van de straat afgezet met rood-wit lint.

'Jongste was nog thuis'

Op straat zijn buren ontdaan door het incident en door hoe ze de vrouw aantroffen in één van de tuinen. Een buurman: 'Ze heeft naar de overkant kunnen vluchten en heeft daar om hulp gevraagd. Toen is ze hier in een voortuin in elkaar gestort. Ze zat helemaal onder het bloed. Op het moment dat ik bij haar was ademde en bewoog ze wel.'

Een van de andere mannen vertelt dat ze in haar buik en longen geraakt is.

Veel bloed

Op de drempel van de woning van het gezin zitten bloedspatten en op straat loopt een bloedspoor naar het huis schuin aan de overkant waar de vrouw in elkaar zakte. Er staan meer buurmannen op straat en allemaal hebben ze wel een stukje informatie over het gezin. Zo zou de steekpartij maandagochtend tegen 8.30 uur gebeurd zijn.

Het gezin bestaat uit een vader, moeder en drie kinderen: twee meisjes en een jongen. 'De twee oudsten waren al naar de opvang of school, de jongste was nog thuis', vertelt één van de buren. De man zou psychische problemen hebben en daar ook hulp voor hebben gezocht, aldus de buren.

Kindercentrum houdt kinderen binnen

Vanwege de steekpartij en het politieonderzoek houdt het nabijgelegen kindercentrum IKC De Lei de kinderen binnen. De directie benadrukt dat zij niets gezien hebben van wat zich op de Griede heeft afgespeeld.

Lees ook: Verdachte aangehouden na steekpartij in Leimuiden

advertentie advertentie