Speelweek Woutje Brugge groot succes: ‘het leukste om te zien is hoeveel plezier de kinderen hebben’

Woutje Brugge Foto: Woutje Brugge

WOUBRUGGE - Deze week vindt alweer de 53ste editie plaats van de speelweek Woutje Brugge. Traditiegetrouw wordt deze gehouden in de laatste week van de zomervakantie.

'Het leukste aan deze week is eigenlijk het zien hoeveel plezier de kinderen hebben', vertelt Rianne Janssen, vrijwilliger bij de speelweek, in De Ochtendshow. 'Als de kinderen bij het weggaan zeggen; 'Jeetje wat leuk', daar doen we het voor.'

In totaal deden er zo'n 250 kinderen per dag mee aan de activiteiten van Woutje Brugge. 'Ik ben door alle activiteiten eigenlijk een beetje mijn stem kwijt', verklapt Janssen schoorvoetend.

Tropical

Het thema van dit jaar is 'Tropical'. Volgens Janssen is dat zeker terug te zien. 'We hebben heel veel slingers opgehangen, kinderen kwamen met Hawaï shirts, we hebben heel veel opblaasflamingo's gezien en bij de hutten zijn heel veel cocktailbarretjes gebouwd. Uiteraard zonder alcohol, wat de ouders en vrijwilligers soms wel jammer vinden', grapt ze.

De hele week worden er al activiteiten georganiseerd zoals een fietstocht, het huttenkamp, een picknick, spelletjes en schilderen voor de kleintjes.

Laatste dag

Vandaag is alweer de laatste dag van de speelweek. De dag staat vooral in het teken van sport. 'De kinderen kunnen dansen, tennissen, biljarten, er is een theater en vanavond nog een disco', vertelt Janssen. 'Daarna gaan we vroeg naar bed, want we zijn na zo'n week helemaal kapot.'

Lees ook: Kinderen krijgen leeuwenknuffels na verkeersongelukken

Hieronder is het interview met Rianne Janssen te beluisteren. De Ochtendshow wordt elke werkdag tussen 07.00 en 10.00 uur op de radio uitgezonden door Studio Kaag en Braassem.
advertentie advertentie