Open Monumentendag in Kaag en Braassem

Foto: Dennis Knetsch
Foto: Dennis Knetsch
Foto: Dennis Knetsch

KAAG EN BRAASSEM - Veel monumenten in de gemeente openen op 14 en 15 september hun deuren. Dit jaar is er extra aandacht voor een fietstocht langs de monumenten. Ook de Molennacht keert terug.

Kaag en Braassem Promotie zet zaterdagavond 14 september een flink aantal molens in het licht. Deze zijn niet alleen van veraf te zien, maar ook worden er diverse activiteiten georganiseerd zoals wandelen met een gids en diverse vaartochten. Uiteraard zijn veel molens ook overdag te bezoeken.

Elfdorpentocht 

Het landelijke thema van de Open Monumentendag is 'Onderweg!'. Dit zorgt volgens de organisatie voor een extra reden om alle dorpen te bezoeken in Kaag en Braassem. Dit kan tijdens de Elfdorpentocht, waarbij je alle dorpen in de gemeente bezoekt. De tocht is op beide dagen te fietsen. 

Op de fiets leidt de organisatie de bezoekers met een Elfdorpentocht langs de monumenten. Een verbindingstocht: de elf kernen van Kaag en Braassem zijn door de route met elkaar verbonden, ook middels de fietspont tussen Kaag en Oud Ade waarbij de bezoekers zelfs over water onderweg zijn. In elke kern is iets te zien of te doen. Starten kan bij elk deelnemend monument in Kaag en Braassem. 

Lees ook: Jonge Leimuidenaar speelt in oorlogsspektakel ‘40-45, de Musical’

advertentie advertentie