Kinderen krijgen leeuwenknuffels na verkeersongelukken

Foto: Provincie Zuid-Holland

REGIO – Kinderen die een verkeersongeluk meemaken op wegen in de provincie Zuid-Holland krijgen voortaan een leeuwenknuffel. ‘Deze knuffeldieren rijden vanaf nu aan boord mee met de weginspecteurs van de provincie om weg te geven. Bijvoorbeeld na een verkeersongeval’, schrijft de provincie Zuid-Holland. Kinderen in nood kunnen dan worden getroost met de knuffels.

De eerste leeuwenknuffels zijn door weginspecteur Marco van Bemmel en gedeputeerde Frederik Zevenbergen (verkeer en vervoer) gegeven aan de achtjarige Lea en de zesjarige Rosa. De kinderen uit Leiden hebben de knuffels gelijk uitgeprobeerd. ‘Ik noem hem Pluisje, omdat hij zo pluizig is’, zei Rosa enthousiast nadat ze de knuffel had gekregen.

Behoefte aan extra hulpmiddel

De weginspecteurs arriveren meestal als eerste bij een ongeluk om een rijstrook af te sluiten of voor het regelen van andere praktische zaken. Ze hadden echter de behoefte aan een extra hulpmiddel om kinderen te troosten in emotionele situaties. De provincie startte daarom een zoektocht naar een geschikte knuffel. Het is een leeuw geworden, omdat dit dier stoer en sterk is volgens de provincie. Bovendien komt de leeuw ook voor op de vlag van de provincie Zuid-Holland.

In totaal heeft de provincie 26 weginspecteurs in dienst, waaronder vier boa’s. Dagelijks rijden deze inspecteurs over de 555 kilometer aan wegen in Zuid-Holland. Naast het uitvoeren van weginspecties helpen ze ook met andere hand- en spandiensten om de veiligheid op de provinciale wegen te waarborgen.

Lees ook: Echtpaar van bijna 100 jaar oud rijdt met brommobiel sloot in en moet bevrijd worden

advertentie advertentie