Kaag en Braassem Cup nadert ontknoping: ‘Het wordt een hele sportieve en gezellige dag’

Foto: VV Woubrugge

KAAG EN BRAASSEM - De finaledag van de Kaag en Braassem Cup staat aanstaande zaterdag op het programma. Deze laatste horde van het toernooi wordt gehouden op het terrein van VV Woubrugge. Voor de clubs uit de gemeente is het een van de laatste tests voordat volgende week de bekerwedstrijden beginnen.

Joey Rietbroek, hoofdtrainer van VV Woubrugge blikt alvast vooruit op de finaledag. 'Elk jaar is het weer ontzettend leuk dat dit toernooi wordt georganiseerd. Het zijn mooie wedstrijden voor in de voorbereiding en het is ook leuk om tegen bekende trainers te spelen. Verder is het een volle dag met veel activiteiten. Het wordt heel gezellig.'

'Echter wordt het voor ons dit jaar een zware dobber', stelde Rietbroek voorafgaand aan de eerste voorrondewedstrijd tegen Kagia. 'Wij zijn eigenlijk te hoog ingedeeld; we zitten met allemaal derdeklassers in de poule terwijl wij zelf in de vijfde klasse uitkomen.'

Voorrondes achter de rug

Die uitspraak werd afgelopen dinsdag tijdens de wedstrijd bevestigd, want tegenstander Kagia uit Lisserbroek was met maar liefst 8-2 te sterk. Door dat resultaat mag Kagia het morgen in de finale opnemen tegen EMM'21. De club uit Roelofarendsveen versloeg ROAC in de voorronde met 1-3. In de tweede poule won MMO met 2-1 van Bernardus. Zij spelen in de finale van de B-poule tegen EMM'21 onder-23. Zij versloegen gisteravond het tweede elftal van ROAC met 4-0.

Ook bij de vrouwen werd er afgelopen week gespeeld. Op dinsdag versloegen de dames van EMM'21 het vrouwenteam van Bernardus. Een dag later ging Woubrugge er na een spannende penaltyserie met de winst aan de haal tegen SJZ.

Programma finaledag

Tijdens de finaledag wordt er geld opgehaald voor de Maxima Foundation. Het volledige programma voor de finaledag ziet er als volgt uit: 

11.30 uur:

Wedstrijd om derde plek in poule A: VV Woubrugge - ROAC

Wedstrijd om derde plek in poule B: Bernardus - ROAC 2

Wedstrijd om derde plek poule Dames: SJZ VR1 - Bernardus VR1

15.00 uur: 

Finale poule A: Kagia - EMM'21

'Kleine' finale poule B: MMO - EMM'21 onder 23

Finale poule Dames: VV Woubrugge VR1 - EMM'21 VR1

Lees ook: Vanavond eerste wedstrijden Kaag en Braassem Cup

advertentie advertentie