Jeugdhulp in Kaag en Braassem wordt te duur, gemeente kan prijsstijging niet opvangen

Foto: Pixabay

KAAG EN BRAASSEM - De gemeente Kaag en Braassem kan de stijgende kosten van de jeugdhulp binnen de gemeente niet opvangen, dat blijkt uit een prognose op basis van de regionale uitgaven over het eerste kwartaal van 2024.

De kostenstijging wordt met name veroorzaakt door prijsstijgingen, langere trajecten en meer complexe zorg. Het college van Burgemeester en Wethouders geeft in een brief voor de gemeenteraad aan hier slechts beperkt invloed op te hebben. Volgens hen komt de stijging overeen met het landelijke beeld. De kostenstijging bedraagt volgens de prognose zo'n 700.000 euro. Dit bedrag kan niet worden opgevangen binnen de begroting. 

Speciaal taskforce is ingesteld

Deze ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat er in de regio een taskforce is ingesteld. 'Zij gaan in het najaar van 2024 fundamentele keuzes maken die noodzakelijk zijn om meer sturing te geven aan het bereiken van de doelen, resultaten en kostenbeheersing en -verdeling in de regionale jeugdhulp', valt te lezen in de brief. Op deze manier wil de gemeente de kostenstijging ombuigen.

Lees ook: Het dorpsplein omgetoverd tot beachvolleybalveld bij 25ste editie van toernooi in Leimuiden

advertentie advertentie