Geslaagde ‘Veense editie’ van de Poldertocht: ‘We komen volgend jaar zeker terug’

Foto: Meg van der Hoorn
Foto: Meg van der Hoorn
Foto: Meg van der Hoorn
Foto: Meg van der Hoorn

ROELOFARENDSVEEN - Bijna 2.500 mensen trokken zondag de wandelschoenen aan voor de jaarlijkse Poldertocht. Tijdens deze dertiende editie liepen er drie verschillende routes dwars door de polders in en rondom Roelofarendsveen.

De temperaturen liepen hoog op. 'Gelukkig startte de dag lekker fris, waardoor het voor de deelnemers prima wandelen was. In de middag liepen de temperaturen op, maar zorgde de wind ervoor dat het toch aangenaam bleef', aldus Fleur van der Meer van de organisatie. Verder is de 'Veense editie' volgens de organisatie zeer geslaagd.

Langs de route trakteerden polderverrassingen de deelnemers op live entertainment. Bij de stempelposten konden de wandelaars terecht voor een versnapering,wat te drinken en een dansje op de live muziek. 'We hebben voor het eerst de dertien kilometer gelopen, wat hebben we een leuke dag gehad. Het was top georganiseerd, dank daarvoor. We komen volgend jaar zeker terug', aldus een enthousiaste deelnemer.

Liliane Fonds

De poldertocht werd georganiseerd door door de ijsclubs uit de gemeente Kaag en Braassem en Rotaryclub Roelofarendsveen. De tocht heeft ieder jaar een andere startlocatie én unieke wandelroutes.

Een groot gedeelte van de inschrijfgelden is bestemd voor het Liliane Fonds. De definitieve opbrengst wordt op dinsdag 3 oktober bekend gemaakt.

Lees ook: Dertiende editie van Poldertocht op 1 september: ‘We lopen voor een heel mooi goed doel’

advertentie advertentie