Gemeente lanceert app om internationale medewerkers wegwijs te maken

Foto: Pixabay

KAAG EN BRAASSEM - De zes gemeenten van de greenport Aalsmeer hebben gezamenlijk een informatie-app ontwikkeld voor internationale medewerkers. De app bevat informatie over wonen, werken en leven in de regio.

Zo zijn er dingen in de app te vinden als informatie over voorzieningen, evenementen, recreatie, taalonderwijs, verkeersregels en gezondheidszorg. Ook wordt informatie aangeboden over landelijke en lokale wet- en regelgeving en procedures. Er is een digitaal meldpunt voor het melden van huurklachten in de app opgenomen. De informatie wordt aangeboden in zeventien talen.

'We willen dat internationale medewerkers makkelijker hun weg vinden in onze maatschappij'

'Er is al veel informatie beschikbaar voor internationale medewerkers. Maar die informatie staat op heel veel verschillende plekken en is lang niet altijd up-to-date of inhoudelijk juist en niet begrijpelijk als je geen Nederlands spreekt. In deze app wordt alle relevante informatie op één plek en up-to-date aangeboden in zeventien talen. We willen dat internationale medewerkers makkelijker hun weg vinden in onze maatschappij', aldus wethouder Yvonne Peters.

De samenwerkende gemeenten, Aalsmeer, Amstelveen, Uithoorn, Haarlemmermeer, Nieuwkoop en Kaag en Braassem, hebben voor de ontwikkeling van de app gesproken met een panel van internationale medewerkers

De app wordt via burgerzaken, handhaving, welzijnsorganisaties, sociale media, huisvestingslocaties, sportverenigingen en kerken met internationale medewerkers gedeeld. Ook werken de gemeenten samen met werkgevers, huisvesters en brancheorganisaties om het initiatief onder de aandacht te brengen. De app is te downloaden via deze link

Lees ook: Gemeenteraad Kaag en Braassem vóór toeristenbelasting

advertentie advertentie