Eerste gemeenteraadsvergadering is achter de rug, nieuw bestemmingsplan Sportpad en toeristenbelasting definitief vanaf 2025

Raadzaal gemeente Kaag en Braassem Foto: Gemeente Kaag en Braassem

KAAG EN BRAASSEM - Het zomerreces zit er weer op voor de gemeenteraad en het college van Kaag en Braassem. Op maandagavond 16 september werd de eerste raadsvergadering na de zomervakantie gehouden.

'Het was in mijn loopbaan de kortste raadsvergadering ooit', vertelt burgemeester Astrid Heijstee-Bolt in De Ochtendshow van Studio Kaag en Braassem. Toen de burgemeester de vergadering afsloot stonden er nog net niet negentien minuten op de stopwatch.

Eigenlijk stonden er alleen maar hamerstukken op de agenda. Over deze onderwerpen heeft de gemeenteraad al eerder al vergaderd en gedebatteerd en konden dus snel worden afgehandeld.

Belangrijke besluiten

Wat is er gisteravond dan precies besloten? Ten eerste is er een wijziging in het bestemmingsplan van het Sportpad in Roelofarendsveen aangenomen. 'Dit is om de wensen van omwonenden te honoreren, daar was de raad het eigenlijk unaniem mee eens', aldus de burgemeester. Er worden onder andere geluidsreducerende maatregelen genomen zoals de installatie van geluidswanden. Ook is er een limiet gesteld aan het maximaal aantal padelbanen wat aangelegd mag worden.

Verder is er besloten om definitief de toeristenbelasting in te voeren vanaf 2025. Alleen de fractie van de VVD en Mooi Kaag en Braassem waren het hier niet mee eens en lieten dat ook weten door middel van een stemverklaring.

Spreidingswet

Verder geeft de burgemeester aan dat de gemeente in samenwerking met de gemeente Nieuwkoop hard bezig is met de invulling van de spreidingswet. 'Dit is gisteravond niet besproken. We komen op enig moment dit jaar met een voorstel richting de gemeenteraad.'

Lees ook: Eerste weekend Veense Feestweek achter de rug: ‘Het is echt één groot feest voor jong en oud’

Hieronder is het interview met burgemeester  Astrid Heijstee-Bolt te beluisteren. De Ochtendshow wordt elke werkdag tussen 07.00 en 10.00 uur op de radio uitgezonden door Studio Kaag en Braassem.
advertentie advertentie