Drukke weken voor kinderen in Kaag en Braassem: Veel nieuwe hutten in Nieuwe Wetering en finale penaltybokaal bij MMO

Huttenbouw Nieuwe Wetering Foto: Stichting Vakantiespelen Alkemade

KAAG EN BRAASSEM - De Stichting Vakantiespelen Alkemade heeft het er maar druk mee; volgende week vrijdag vindt de finale plaats van de VAK-penaltybokaal en momenteel wordt er al hard getimmerd door de kinderen op de huttenbouw in Nieuwe Wetering.

Sander van Egmond vertelt over de activiteiten in De Ochtendshow van Studio Kaag en Braassem. 'Misschien is de huttenbouw wel een mooi alternatief voor het woningprobleem in Nederland', grapt Van Egmond terwijl hij volop aan het timmeren is aan een van de hutten. 'Er wordt keihard getimmerd en gewerkt door de kinderen. Hiernaast organiseren wij nog van alles binnen en buiten de vakantie. Een mooi voorbeeld hiervan is de penaltybokaal.'

De finale van de VAK-penaltybokaal vindt vrijdagavond 30 augustus plaats op het terrein van MMO. Vijf jongens en vijf meisjes van alle vijf voetbalclubs in de gemeente nemen het dan tegen elkaar op om te bepalen wie zich de penaltyspecialist van Kaag en Braassem mag noemen. Van Egmond hoopt wel dat de kinderen uit de gemeente er iets minder lang over doen dan de spelers van Ajax en Panathinaikos vorige week. In totaal werden er toen in de penaltyserie 34 strafschoppen genomen.

Publiek

'Zoals je ziet organiseren wij dus heel veel', aldus Van Egmond. 'Waar we wél nog naar zoeken is publiek. Kom dus vooral volgende week vrijdag vanaf 18.30 uur, de penaltynemers aanmoedigen. Natuurlijk kunnen we ook heel goed nog wat extra vrijwilligers gebruiken. Wij organiseren ontzettend veel evenementen, van de huttenbouw in verschillende dorpen tot fietstochten, spooktochten en dus de penaltybokaal. Alle extra handen zijn meer dan welkom. Mensen kunnen zich voor alles aanmelden, maar ook alleen voor dingen die hun aanspreekt', besluit Van Egmond.

Lees ook: Wie wordt dé penalty-specialist van Kaag en Braassem

Hieronder is het interview met Sander van Egmond te beluisteren. De Ochtendshow wordt elke werkdag tussen 07.00 en 10.00 uur op de radio uitgezonden door Studio Kaag en Braassem.
advertentie advertentie