Dierenweide Rijnsaterwoude blijft toch bestaan

Geitjes Foto: Stichting Dierenweide Rijnsaterwoude

RIJNSATERWOUDE - Begin juli maakte de Stichting Dierenweide Rijnsaterwoude bekend dat het de deuren zou gaan sluiten. Het bestuur hield ermee op en plaatsvervangers werden niet gevonden door de stichting. Vandaag is bekend geworden dat de Dierenweide tóch blijft bestaan.

Door het nieuws wat in juli naar buiten kwam waren veel inwoners en bezoekers geraakt. 'Dit deed veel stof opwaaien en hierdoor zijn er verschillende mensen opgestaan, die heel voortvarend de Dierenweide als bestuur willen ondersteunen', schrijft de stichting op hun Facebook-pagina. 'We zijn dan ook erg blij dat we met een nieuw vijfkoppig bestuur en een sterke achterban van vrijwilligers een solide basis hebben kunnen leggen voor de komende jaren.'

In november gaat de gemeente de oude stal verwijderen en een nieuw verblijf voor de dieren daarvoor in de plaats zetten.

Snel weer open

'Wij bedanken onze vaste donateurs en sponsoren voor hun blijvende steun, ook in de moeilijke tijd die de Dierenweide heeft gehad. Ook de gemeente Kaag en Braassem is een fijne en betrouwbare partner gebleken, waarmee we hopelijk nog lang een goede samenwerking hebben. We kijken uit naar de feestelijke opening van de nieuwe stal', aldus de stichting.

De organisatie geeft aan dat de beheerders en vrijwilligers staan te trappelen om de deuren van de Dierenweide weer te openen voor bezoekers.

Lees ook: Stichting Dierenweide Rijnsaterwoude wordt opgeheven, nieuw bestuur wordt niet gevonden

advertentie advertentie