Geschrokken burgemeester leeft mee met nabestaanden steekpartij Leimuiden

Foto: John van der Tol

LEIMUIDEN - Burgemeester Astrid Heijstee-Bolt van Kaag en Braassem heeft haar medeleven uitgesproken voor de nabestaanden en directe betrokkenen van de steekpartij in Leimuiden van afgelopen maandag. Een 31-jarige vrouw kwam daarbij om het leven.

'In Leimuiden heeft maandagochtend een vreselijk incident plaatsgevonden. Een incident waar we allen stil van worden, verdrietig, boos, bezorgd. Waar ik samen met u enorm van ben geschrokken. Met vele emoties en onbegrip tot gevolg. Dit bleek ook tijdens de besloten bijeenkomst die dinsdagavond plaatsvond met direct betrokkenen', aldus de burgemeester.

'Mijn medeleven gaat uit naar de direct getroffenen en een ieder die nauw met hen verbonden is', vervolgt Heijstee-Bolt. 'Ook als u geen directe band heeft met de betrokkenen, kan dit sterke emoties oproepen. Als dorpsgenoten voelt u zich verbonden. Ik was geraakt door de wijze waarop mensen omzien naar elkaar.'

Slachtofferhulp voor kinderen basisschool

Gisteravond zou er een informatieavond zijn op basisschool IKC De Lei. Vanwege het incident ging deze niet door. Verder is er slachtofferhulp beschikbaar voor de leerlingen. De directie van de school benadrukte maandag dat de kinderen het incident niet hebben kunnen zien. Ook werd opgeroepen om niet over de steekpartij te praten.

Lees ook: Slachtoffer van steekpartij in Leimuiden overleden

advertentie advertentie