Buren in shock na overlijden neergestoken buurvrouw: ‘Heel erg voor hun kinderen’

Foto: ANP

LEIMUIDEN - Buurtbewoners van de Griede in Leimuiden reageren verdrietig en geschrokken op het overlijden van hun 31-jarige buurvrouw. De vrouw die maandagochtend zwaargewond raakte na een steekpartij is in het ziekenhuis overleden. Dat bevestigt de politie dinsdagmiddag. 'We hebben nog gehoopt dat ze het zou halen, maar dit is gewoon vreselijk. Ik ben in shock en vind het heel erg voor hun kinderen', reageert een van hen.

De steekpartij gebeurt maandag rond 8.15 uur in een huis aan de Griede in Leimuiden. Daarbij raakt ook een man van 33 gewond. Hij wordt door de politie gezien als verdachte en is aangehouden. Op dit moment ligt de dertiger nog in het ziekenhuis. Hij wordt later verhoord.

Het gezin bestaat volgens buren uit een vader, moeder en drie kinderen: twee meisjes en een jongen. 'De man zou psychische problemen hebben en daar ook hulp voor hebben gezocht', vertelde zij maandag aan Omroep West. De politie wil dat niet bevestigen.

'Hier word ik echt even stil van'

In de deuropening van zijn appartement wordt Sjaak van der Weijden (70) dinsdag even overvallen door zijn emoties als hij hoort dat zijn buurvrouw is overleden. De man is een dag eerder onderweg terug naar huis als hij op de radio hoort over de steekpartij in zijn straat.

Hij spreekt over alleen maar 'verliezers' en is met zijn gedachten bij de kinderen van het gezin. 'Hier word ik echt even stil van. Dit is verschrikkelijk', vertelt hij zichtbaar aangedaan.

Een beetje stug maar wel vriendelijk

De zeventiger verkocht negen jaar geleden zijn fietsendrager aan de buurman en omschrijft hem als stug maar wel vriendelijk. 'Ze woonden hier toen nog maar net', blikt hij terug. Onderling contact bleef verder bij simpele begroetingen in de straat.

Ook de 19-jarige Nick kan nog niet geloven dat zijn buurvrouw er niet meer is. Contact met het stel had hij zelf maar weinig in verband met zijn onregelmatige werktijden.

'Ik zag ze niet zo vaak, maar als we elkaar tegenkwamen, zeiden we wel altijd even gedag. Ik woon hier sinds mijn geboorte en dat zoiets dan gebeurt, is heel erg. Het zijn tenslotte toch wel je buren', vertelt hij voordat hij weer op zijn zwarte herenfiets stapt.

Hulptraject liep al

Dominee Gerard van Vliegen van de Protestantse Gemeente in Leimuiden bevestigt maandag de psychische problemen van de verdachte. 'Er loopt een traject en hij is onder behandeling van instanties.' Het gezin komt regelmatig in de kerk en de verdachte helpt ook bij activiteiten.

Van Vliegen noemt de steekpartij 'verschrikkelijk' en zegt dat het impact heeft op zijn gemeente. 'Ik heb al meerdere telefoontjes gekregen vanmorgen.'

Dinsdagmiddag wil hij zo min mogelijk kwijt over het overlijden van de vrouw. 'Het is zeer verdrietig', luidt zijn antwoord.

Lees ook: Slachtoffer van steekpartij in Leimuiden overleden

advertentie advertentie