Brandweer Leimuiden op zoek naar vrijwilligers: ‘Onze aantallen lopen steeds verder terug’

Foto: Studio Alphen

LEIMUIDEN - Veel organisaties in Nederland kampen met vrijwilligerstekorten. Ook de brandweer van Leimuiden loopt tegen dit probleem aan. 'Het duurt steeds langer voordat de brandweer ter plaatse is', vertelt Patrick Escherich, ploegchef bij de brandweer in Leimuiden, in De Ochtendshow van Studio Kaag en Braassem.

'In Leimuiden gebeurt dat al nu al. Wij moeten steeds vaker dicht en het duurt langer voordat een buurkazerne hulp komt bieden', legt Escherich uit. 'Ook de ontwikkeling van een brand gaat tegenwoordig veel sneller door de materialen die gebruikt worden in de woningen. De schade is meestal enorm.'

Vrijwilliger bij de brandweer

Volgens Escherich rukt de brandweer in Leimuiden zo'n 70 keer per jaar uit. 'Wij zitten gewoon thuis of op het werk. Als er iets gebeurt dan krijgen wij een melding, gaan we snel naar de kazerne en richting het incident', vertelt de ploegchef over de gang van zaken bij de vrijwillige brandweer.

'Verder weet je nooit wat er gaat gebeuren, wanneer en of er iets gebeurt. Ook wordt je ingezet voor allerlei verschillende situaties, niet alleen bij brand. Dat maakt het voor mij persoonlijk heel erg leuk', zegt Escherich.

Op zoek naar vrijwilligers

'Onze aantallen lopen steeds verder terug en we zijn echt wel haastig op zoek naar vrijwilligers', aldus Escherich. Geïnteresseerden kunnen elke maandagavond komen kijken bij de oefenavond van de brandweer bij de kazerne Leimuiden. Deze begint altijd rond 19.30 uur. Op WordBrandweer.nl staat meer informatie over het werken bij de brandweer.

Lees ook: Kerk rouwt om doodgestoken moeder van jonge kinderen: ‘Gezin was regelmatig in ons midden’

advertentie advertentie