Bikkels on Bikes aangekomen in Georgië, nog 15.000 kilometer fietsen naar Vietnam

Foto: Studio Kaag en Braassem

RIJNSATERWOUDE - Twee jongens uit Rijnsaterwoude zijn op weg naar Vietnam. Dat doen ze niet met het vliegtuig, maar, zoals de naam al verraadt, met de fiets. De Bikkels on Bikes hebben al een aardige tocht achter de rug, want de mannen zijn aangekomen in Georgië.

Op 10 maart van dit jaar vertrokken Sven Broekhuizen en Rick Keijzer vanuit Rijnsaterwoude en rond februari of maart 2025 willen zij in Vietnam arriveren. Maar liefst 9.500 kilometers zitten al in de benen. De jongens uit Rijnsaterwoude hebben nog zo'n 15.000 kilometer voor de boeg.

'Dat klinkt als elke dag een nieuw avontuur', vertelt Sven in De Ochtendshow. 'Ook reageren de mensen heel verbaasd als wij over onze verhalen en de reis die we nog gaan maken vertellen.' De bikkels halen geld op voor een goed doel in Afrika: Coop Africa.

Problemen onderweg

Relatief vroeg in de reis hebben de bikkels last gehad van enkele problemen met het materiaal. Zo stonden zij in Polen een tijdje aan de kant met een gebroken tandwiel. 'Die problemen zijn gelukkig opgelost. De laatste tijd hebben we last van wat gebroken spaken in mijn achterwiel', aldus Sven. Nieuwe wielen zijn al onderweg vanuit Nederland. Deze komen over twee weken aan in Tbilisi, de hoofdstad van Georgië.

Als de bikkels eenmaal zijn gearriveerd in Vietnam, dan kan de terugreis beginnen. De jongens zijn niet van plan om het hele eind terug te fietsen: 'We willen de fietsen mee terug nemen in het vliegtuig. Het is natuurlijk een heel mooi aandenken als we de fietsen mee weten te nemen.'

Lees ook: Wie wordt dé penalty-specialist van Kaag en Braassem?

Hieronder is het interview met Sven Broekhuizen te beluisteren te beluisteren. De Ochtendshow wordt elke werkdag tussen 07.00 en 10.00 uur op de radio uitgezonden door Studio Kaag en Braassem.
advertentie advertentie