Woningen te weinig in Hoogmade, gemeente start onderzoek naar geschikte locatie

Hoogmade Foto: Google Street View

HOOGMADE - In Hoogmade is de woningnood hoog. De gemeenteraad heeft daarom ingestemd met de pilot participatie Dorpsperspectief Omgevingsvisie voor Hoogmade. In deze pilot gaat de gemeente samen met de dorpsraad kijken naar de voorzieningenbehoeftes van Hoogmade. Daarnaast start de gemeente met een onderzoek naar de geschiktheid van het Vlietpark (dierenweide) voor woningbouw.

De gemeente start binnenkort met een onderzoek naar het Vlietpark. Met dit onderzoek zal worden gekeken of deze locatie geschikt is voor 100% sociale woningbouw voor ouderen. 'Door het creëren van seniorenwoningen hopen wij de doorstroom in Hoogmade te bevorderen. Daarnaast kunnen wij met lokaal maatwerk de vrijgekomen gezinshuizen aan gezinnen toewijzen', schrijft de gemeente in een persbericht. 

Binnen deze onderzoeksfase wordt eerst gekeken naar de woningbehoefte en op welke manier deze vervuld kan worden. Hierin zullen ouderen, starters en gezinnen uit Hoogmade worden meegenomen. Het is nog niet zeker of er gebouwd kan worden op het Vlietpark.

Voorzieningen in het gering

Als er geen nieuwe woningen worden bijgebouwd in Hoogmade, komen volgens de gemeente de verschillende voorzieningen binnen het dorp in het gering. Hierom heeft de gemeenteraad vorige maand ingestemd met de pilot participatie Dorpsperspectief Omgevingsvisie voor Hoogmade. De dorpsraad gaat nauw samenwerken met de gemeente aan een integrale visie voor de toekomst van Hoogmade.

Deze visie wordt meegenomen met de aanpassing van de omgevingsvisie. Onderzoek naar de woningbehoefte, voorzieningen, verenigingen en doorstroming op de woningmarkt zijn de basis van de dorpsvisie. Met de resultaten van deze onderzoeken kunnen de dorpsraad en de gemeente een langetermijnvisie creëren. Met als doel om Hoogmade als dorp vitaal te houden.

Lees ook: Hoe gaat gemeente tekort aan sociale huurwoningen oplossen?

advertentie advertentie