Reikimasseur vrijgesproken van ontucht met patiënte: ‘Hij heeft alles aangeraakt’

ROELOFARENDSVEEN - Een masseur uit Roelofarendsveen (62) is vrijgesproken van het onzedelijk betasten van een patiënte. Hij werd aangeklaagd voor aanranding. Volgens de officier van justitie en de rechter is er onvoldoende bewijs tegen de man.

Het slachtoffer deed aangifte van aanranding. Tijdens een massage in september van 2023 zou zij zijn betast door een reikimasseur. Het slachtoffer, die zelf ook een massagepraktijk runt, vertelt het volgende tegen Studio Kaag en Braassem: 'Ik ben naar de man toegegaan. Na de kennismaking zei hij dat een massage de beste behandeling was. Hij laat de mensen denken alsof ze een keuze hebben maar dat is niet zo. Hij vertelde dat ik al mijn kleren uit moest doen. Daarna heeft hij alles aangeraakt wat vanzelfsprekend totaal niet mag.' Ook zou de man de patiënt een knuffel hebben gegeven terwijl zij nog niet was aangekleed.

De verdachte zou zich niet herkennen in de beschuldigingen. Hij erkent wel de vrouw een intieme knuffel te hebben gegeven terwijl ze nog niet was aangekleed. 'De energie voelde goed', zegt hij hierover. De verdachte geeft aan de vrouw niet onzedelijk betast te hebben. De rechter concludeerde dat de man geen strafblad heeft en al jarenlang een relatie heeft.

Geen overtuigend bewijs

Je gaat naar zo'n reikimasseur omdat je niet lekker in je vel zit', vervolgt het slachtoffer. 'Ook gaf hij bij mijn massage aan een diploma te hebben als sportmasseur. Bij het verhoor met de politie bleek dit helemaal niet het geval.'

De officier van justitie gaf aan niet te twijfelen over de verklaring van het slachtoffer. 'Maar in zedenzaken is het lastig om genoeg bewijs te vinden. Ik zie daarom geen andere reden dan vrijspraak te geven', besluit de officier. De rechter is er daarna ook snel uit en geeft aan dat dit soort zaken lastig zijn, omdat er twee verklaringen lijnrecht tegenover elkaar staan. Het is volgens hem lastig om in dit soort situaties schuld te bewijzen. 

Klachten

Het slachtoffer kampte na het incident met klachten, waardoor ze niet kon werken. Ze overwoog om haar eigen massagepraktijk te sluiten. 'Het werk wat ik doe, doe ik uit puurheid voor het vak. Dat was echt beschadigd. Uiteindelijk hebben vrienden en familie gezegd: Jij bent gemaakt voor dit werk, dus je gaat er gewoon mee door.' Inmiddels is ze alweer aan het werk. Het slachtoffer staat wel op een wachtlijst voor EMDR-therapie.

Heb jij iets soortgelijk ervaren en wil je hierover praten? Neem dan contact op met slachtofferhulp. Dat kan via 0900 - 01 01. Kijk voor meer informatie op www.slachtofferhulp.nl.

Lees ook: Gemeente Kaag en Braassem realiseert sluitende meerjarenbegroting

advertentie advertentie