Nikki Noordergraaf 13e op 500 meter EK Inlineskaten

WOUBRUGGE - Nikki Noordergraaf is op het Europees kampioenschap Inlineskaten er niet in geslaagd om te stunten. Het 21-jarige talent uit Woubrugge kwam op de 500 meter niet verder dan een dertiende plaats.

Met deze prestatie was Noordergraaf wél de best geklasseerde Nederlander. Asja Varana uit Italië ging er met de winst vandoor. Manon Fraboulet uit Frankrijk en Fran Vanhoutte uit België eindigden als tweede en derde.

Op zaterdag 20 juni nam Noordergraaf ook al deel aan de aflossing op het EK. Vijf ronden voor het einde werden de Nederlandse dames echter gediskwalificeerd.

Organisatie blundert

Die diskwalificatie was onterecht, want de organisatie wilde eigenlijk het Italiaanse team diskwalificeren. Dit werd echter verkeerd omgeroepen waardoor de Nederlanders uit de koers werden gehaald. De jury besloot aanvankelijk om de race ongeldig te verklaren en over te doen op zondag. Na protest van andere landen kwam de jury terug op die beslissing.

Disciplinemanager Marcel Scheperkamp van de KNSB tekende namens de Nederlandse ploeg protest aan tegen de beslissing maar kreeg geen gehoor. Er is hierna overwogen door de Nederlandse bond om de rest van het toernooi en World Skate Europe te boycotten. Dit was tegenover de Nederlandse sporters niet te rechtvaardigen, oordeelde de staf. De medailles waren voor Frankrijk (goud), Duitsland (zilver) en België (brons).

Lees ook: Gregory Sedoc op bezoek bij wethouders Kaag en Braassem

advertentie advertentie