Nieuwe fase aangebroken in ontwikkeling Braassemerland, 700.000 euro voor tijdelijk fietspad

Foto: Gemeente Kaag en Braassem

ROELOFARENDSVEEN - In 2014 werden de eerste woningen al opgeleverd maar nog steeds is de ontwikkeling van het Braassemerland in volle gang. Deze zomer starten de voorbereidende werkzaamheden voor de gronden van de toekomstige woningbouw in fase 4.

In 2035 moet het woongebied helemaal klaar zijn. Elf fases moeten er uiteindelijk voor zorgen dat het woongebied in Roelofarendsveen bijna 1200 nieuwe woningen oplevert.

Op dit moment zijn het college van Burgemeester & Wethouders en de gemeenteraad in gesprek om te kijken of er meer sociale woningbouw kan worden gerealiseerd. Dit kan bijvoorbeeld door meer hoogbouw. Dat zou in fase 10 van het project moeten plaatsvinden. Ook wordt onderzocht of een tweede sluis nabij de haven kan worden ingepast. 

Geld voor tijdelijk fietspad

De gemeenteraad heeft daarnaast 700.000 euro beschikbaar gesteld voor een tijdelijk fietspad tussen de Palmkool en de Kerkweg in Roelofarendsveen. Dit dient volgens de gemeente als een van de oplossingen om snel de verkeersveiligheid voor fietsende scholieren te verbeteren op het Noord- en Zuideinde.

Vanaf deze zomer worden de gronden in fase 4 voorbelast. Dit betekent dat de grond wordt opgehoogd met zand om het gebied voor te bereiden op de bouw van de woningen. Na afronding van het voorbelasten worden de gronden nog verder bouwrijp gemaakt, zoals de aanleg van nuts en riolering. 

Na de zomervakantie organiseert Braassemerland V.O.F. in samenwerking met de gemeente Kaag en Braassem een informatiebijeenkomst over de woningbouwplannen in fase 4. De bouw zal naar verwachting in 2026 van start gaan. 

Lees ook: Tijdelijk fietspad en nieuwe autoverbinding moeten veiligheid Noord- en Zuideinde Roelofarendsveen verbeteren

Foto: Gemeente Kaag en Braassem
advertentie advertentie