MH17-ramp vandaag tien jaar geleden, geen plaatselijke herdenking in Kaag en Braassem

Foto: Studio Kaag en Braassem

KAAG EN BRAASSEM - Vandaag is het tien jaar geleden dat de MH17-ramp plaatsvond. Ter nagedachtenis aan de slachtoffers hangt de Nederlandse vlag bij het gemeentehuis van Kaag en Braassem in Roelofarendsveen vandaag halfstok.

Malaysia Airlines vlucht MH17 wordt boven Oost-Oekraïne uit de lucht geschoten. Bij de ramp op 17 juli 2014 komen alle 298 inzittenden om het leven. Daarvan hebben 193 inzittenden een Nederlands paspoort en vier van hen zijn afkomstig uit de gemeente Kaag en Braassem. 

De gemeente laat via hun communicatiekanalen weten dat de vlag bij het gemeentehuis halfstok hangt. Ook verwijzen zij door naar de nationale herdenking bij het Nationaal Monument MH17 in Vijfhuizen.

Geen herdenking in Kaag en Braassem

In Kaag en Braassem zelf is er geen herdenking. Een woordvoerder van de gemeente Kaag en Braassem had hier het volgende over te zeggen. 'Ter nagedachtenis aan dat het tien jaar geleden is dat de vliegramp met MH17 plaatsvond, vindt er vanmiddag een grote nationale herdenking plaats bij het nationaal monument MH17. Hier zijn circa 1300 nabestaanden bij aanwezig, evenals Zijne Majesteit de Koning en minister-president Schoof. Aansluitend hierbij staat de gemeente Kaag en Braassem vandaag stil bij de 298 slachtoffers, en speciaal de vier slachtoffers uit de gemeente, door de vlag voor het gemeentehuis halfstok te hangen.'

Lees ook: Speciale editie van Eten met Veenders: ‘Het wordt gezellig druk’

advertentie advertentie