Eerste ontwerp gepubliceerd voor Gezonde Buurt Leimuiden, inwoners kunnen feedback geven

Foto: IVN

LEIMUIDEN - Het eerste ontwerp van de Gezonde Buurt in Leimuiden is gepubliceerd. Inwoners kunnen tot maandag 5 augustus hun mening geven over het eerste ontwerp. Er is onder andere meer ruimte voor groen, een avontuurlijke route langs de sportvelden en een hondenlosloopstrook.

Het project brengt niet alleen meer groen en bewegingsmogelijkheden naar het terrein van S.V. Kickers '69 en T.V. Leimuiden, maar strekt zich ook uit naar andere plekken in Leimuiden, zoals het park, het speelveld bij het Spant en IKC De Lei en de speeltuintjes aan de Dennenlaan. In totaal staan er twaalf ideeën in het plan voor de Gezonde Buurt.

De sportvelden van T.V. Leimuiden en S.V. Kickers ’69 worden met dit plan een plek vol avontuur. Een route langs de singel met touwen, takken, beweegtoestellen en een klimwand biedt volgens de gemeente uitdaging en plezier. 'Tussen de velden komt er meer groen, schaduw en ruimte voor ontmoeting, waardoor het terrein een aangename doorgang wordt naar de nieuwe wijken aan de rand van Leimuiden.' Ook wordt er een hondenlosloopstrook aangelegd aan de Zuidzijde, samen met een speeltuin voor jonge kinderen.

Wat verandert er nog meer?

Niet alleen de sportvelden worden aangepakt. De Gezonde Buurt trekt ook verder de wijk in. Het parkje aan de Dennelaan tussen de nummers 7 en 14 wordt een groene ontmoetingsplek. Ook de nieuwe speeltuin ter hoogte van nummers 74-77 gaat worden aangepakt. Bij de speelplek nabij IKC De Lei wordt extra schaduw toegevoegd en het water beter benut, terwijl in het park aan de Noordzijde van het Spant meer schaduw en zitgelegenheid wordt gecreëerd. Tot slot worden al deze plekken verbonden door een speelroute.

Inwoners van Leimuiden konden hun ideeën voor de Gezonde Buurt indienen en kenbaar maken. De gemeente geeft aan dat het heeft getracht om zoveel mogelijk ideeën en wensen in de plannen te verwerken. Tot en met maandag 5 augustus kunnen inwoners hun feedback achterlaten op de plannen. Dit kan via deze website.

'De gezonde Buurt is een project waarbij je luistert naar de wensen uit de buurt', vertelde Wim Buskermolen, de voorzitter van S.V. Kickers '69, onlangs bij KB Actueel. 'De buurt heeft het in de eerste plaats voor het zeggen wat er allemaal gaat komen.'

Lees ook: Gezonde Buurt in Leimuiden weer stap dichterbij

Foto: IVN
advertentie advertentie