Zeven bruggen in Kaag en Braassem onder de loep

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM – Zeven bruggen in de gemeente Kaag en Braassem worden in de komende weken verder onderzocht. Uit onderzoek naar de bruggen, dat eerder dit jaar is uitgevoerd, blijkt dat een aantal bruggen in slechte staat verkeren. Meer onderzoek moet meer duidelijkheid geven.

Op maandag 8 oktober worden de brug bij de Dorpsstraat in Leimuiden en de brug bij de Langeweg en Noorderhem in Roelofarendsveen geïnspecteerd. Een duikploeg inspecteert op die dag de funderingen van de bruggen. Tijdens de werkzaamheden wordt de doorvaart tijdelijk gestremd, zodat de duikploeg veilig te werken kan gaan. De brug bij de Leidseweg en Boekhorsterweg in Oud Ade volgt op dinsdag 9 oktober. Daar wordt de verankering van de brug getest. Het verkeer ondervind geen overlast van deze werkzaamheden.

De brug bij het Pastoor Onelplein in Roelofarendsveen ondergaat op woensdag 10 oktober een visuele inspectie. Inspecteurs bekijken de brug van buitenaf en brengen eventuele schades in kaart. Daarnaast worden ook andere werkzaamheden uitgevoerd, waarbij de brug wordt gescand en er betonmonsters worden afgenomen. Deze werkzaamheden worden mogelijk uitgevoerd in de periode van 16 tot en met 18 oktober.

Van 16 tot en met 18 oktober vinden er ook werkzaamheden plaats aan de brug bij de Meerkreuk in Roelofarendsveen en de twee bruggen op de Flora-Geestweg. Ook hier wordt onder andere een visuele inspectie uitgevoerd. De gemeente Kaag en Braassem verwacht in november uitkomsten van de verschillende onderzoeken.

De brug bij de Leidseweg in Oud Ade (foto: Google Street View)