Voorbeschouwing DOSR – ROAC: ‘We hebben er zin in, jammer van het kunstgras’

ROELOFARENDSVEEN/RIJPWETERING – Kaag en Braassem zal zondag naar verwachting weer uitlopen voor de voetbalderby DOSR – ROAC. Wellicht wordt het iets minder druk dan gebruikelijk, omdat de kraker in de 2e Klasse C wordt afgewerkt op een bijveld (kunstgras) en omdat gelijktijdig Feyenoord – Ajax wordt gespeeld in De Kuip.

Onderaan dit artikel kun je de voorbeschouwende interviews met beide trainers beluisteren

‘De wedstrijd leeft enorm. Iedereen is hier al weken mee bezig. Om deze wedstrijd gaat het. En je mag je handjes dichtknijpen als je in de tweede klasse voetbalt en wedstrijden als deze mag spelen’, vindt DOSR-trainer Marcel Vondeling. Zijn ploeg gaat aan het duel beginnen zonder getraind te hebben afgelopen week, vanwege de sneeuw.

Dat de wedstrijd doorgaat is zonde, vindt Vondelings collega Hein Leliveld. ‘Onder deze weersomstandigheden is dat zonde. Een burenruzie als deze is heel bijzonder en speel je liever niet op een bijveld’, aldus de oefenmeester van ROAC. Ook de Rippers hebben niet kunnen trainen.

Live op de radio

Op Studio Kaag en Braassem (voorheen KB Radio) zal de wedstrijd live te beluisteren zijn. Marcel Lek doet vanaf 14.00 uur live radioverslag. Een televisiesamenvatting is vanaf maandag te zien op de website van Studio Kaag en Braassem, YouTube en Facebook.