Twee keer goud, één keer zilver én ‘PR’ Femke Heemskerk: in vorm voor WK zwemmen

ROELOFARENDSVEEN – Femke Heemskerk uit Roelofarendsveen heeft afgelopen weekend twee gouden medailles en één zilveren plak veroverd bij de wereldbekerwedstrijden korte baan in Singapore.

Heemskerk won de 200 meter vrije slag in 1.52,57, was de sterkste op de 800 meter vrije slag (8.33,00) en klokte de tweede tijd (51,29) op de 100 meter vrije slag. Heemskerk is in vorm voor de wereldkampioenschappen, medio december.

Persoonlijk record

‘Het was heel anders racen dan de vorige twee wereldbekerwedstrijden in China en Japan’, blikt Heemskerk terug op haar 200 meter. Daarmee doelde ze op de strijd die ze aan ging met rivale Sarah Sjöström (Zweden). ‘Maar ik denk dat ik een goede race heb gezwommen. Het houdt me hongerig voor de WK.’

Op de 100 meter vrije slag verbeterde Heemskerk haar persoonlijk record (PR). ‘Ik ben echt zo blij’, straalde Heemskerk. ‘Mijn persoonlijk record van 51,37, toen veroverde ik de wereldtitel in 2014. Ik ben heel trots.’ Ook het goud op de 800 vrije slag stemde Heemskerk tevreden. ‘Dat was nog een mooie bonus. Echt ‘out of the comfort zone’ en ik ben heel blij dat ik die uitdaging ben aangegaan.’