Overeenstemming over veerdienst tussen Kaag en Buitenkaag

KAAG – De gemeente Kaag en Braassem heeft een contract afgesloten met ODV Maritiem voor het verzorgen van de veerdienst tussen Kaag en Buitenkaag. ODV is het enige bedrijf dat zich had aangemeld via de openbare aanbesteding.

Het contract tussen de gemeente en de firma Ponto, die op dit moment de veerdienst verzorgt, loopt op 31 december af. De gemeente neemt de twee veerponten en het wachtershuisje over van Ponto. Daar is een bedrag van 1.042.132 euro mee gemoeid. Daarnaast betaalt de gemeente bijna 650.000 euro aan Ponto, het bedrag dat in de afgelopen twintig jaar is gereserveerd voor vervanging van de veerponten.

‘In de afgelopen jaren is het contact tussen de firma Ponto en de gemeente niet altijd even gemakkelijk verlopen. Beide partijen zien dat de overleggen inmiddels constructief zijn en kijken samen vooruit’, schrijft de gemeente in een bericht. ‘Natuurlijk hadden wij onze dienstverlening nog graag een aantal jaar willen voortzetten, maar we hebben ervoor gekozen niet mee te doen in de aanbesteding’, zeggen de eigenaren van Ponto. ‘We zijn heel tevreden met de wijze waarop we nu overeenstemming bereikt hebben over de afronding van de overeenkomst met de gemeente.’

Overnemen van personeel

‘De nieuwe aanbieder, ODV Maritiem, gaat in overleg met Ponto in gesprek over het overnemen van het personeel en het inwerken in de veerdienst. Want de kennis van Ponto is natuurlijk waardevolle kennis die we graag gebruiken om ook vanaf 1 januari over een goed lopende veerdienst tussen Kaag en Buitenkaag te beschikken’, laat wethouder Yvonne Peters (VVD) weten.

Lees ook: Wethouder Peters weigert kritische vragen over veerpont Kaag te beantwoorden in gemeenteraad

Foto: Google Street View