Zesde editie Ameezingpraise in de Petruskerk

Foto: Google Street View

ROELOFARENDSVEEN - Opnieuw zal de Petruskerk in Roelofarendsveen het toneel worden van een feestelijke Praise-viering. Diaken André van Aarle zal de viering met humor en achtergronden leiden.

‘Er is geen Praise-viering hetzelfde, dat is omdat we niet met een vaste band werken. We vragen iedere keer een andere band’, begint Van Aarle te vertellen. ‘Die band bepaalt veel van de sfeer en de liederen. Dat maakt het altijd anders.’

Het thema van de zesde editie is wat zwaarder. ‘Ook vanwege het feit dat heel veel mensen versomberd en depressief zijn. En wat betekent dat dan eigenlijk? Ook wanneer je gelovig bent. En hoe kan het geloof je dragen in die somberheid? Is het geloof dan niet juist een krachtbron? Daar wil ik over preken’, aldus Van Aarle.

De Ameezingpraise vieringen zijn niet de typische kerkvieringen zoals de Petruskerk ze normaal heeft. De aanwezigen mogen zitten, staan of lekker meebewegen. Toegang is gratis maar met behulp van een collectebus hoopt de kerk toekomstige praisevieringen ook mogelijk te maken.

De zesde editie van de praisevieringen vindt plaats op 13 januari om 19.30 uur onder begeleiding van de band 4Tune.

advertentie advertentie