Vernieuwd Grand Café ’t Veen heropent tijdens Koningsweekend

Foto: Dennis

ROELOFARENDSVEEN - Na een flinke verbouwing opent Grand Café ’t Veen vrijdag 26 april weer de deuren. Eigenaar Niels Hoogenboom heeft alles uit de kast getrokken voor een frisse start en een mooi Koningsweekend.

De grootse verbouwing was nodig omdat het voormalige café-restaurant een nieuwe weg in slaat. Als Grand Café met een assortiment van tachtig speciaalbieren en een eigen bierbrouwerij richt Niels zich vooral op de bierliefhebbers. Dat vertelt hij bij KB Actueel, het actualiteitenprogramma op de zaterdagmiddag bij Studio Kaag en Braassem.

‘Wat er allemaal is aangepakt? Wat niet.', zegt Niels grijnzend. 'De hal is eraf, de plafonds en muren waren eruit. Het hele pand is gestript om van de grond af opnieuw te beginnen. We maken hiermee een frisse start.’

Opening met Koningsnacht

Als liefhebber van speciaalbier volgt Niels met deze nieuwe weg zijn hart. ‘Ik ben bij mezelf te rade gegaan: wat vind ik voor mezelf heel gaaf en heel stoer. Met tachtig bieren op de kaart en dertien op de tap is er keuze genoeg voor de speciaalbierliefhebber. Ik vertel daar graag over en wil zelf nog meer bierbrouwen. Daar ligt voor ons de nieuwe uitdaging.’

Koningsnacht opent het Grand Café om 21.00 uur. ‘Die avond hebben we de dj’s Drop Fruit Trio, een gelegenheidstrip met dj’s van Rave van Fortuin’, vertelt Niels. ‘We gaan lekker zingen en gezellig dansen. Koningsdag zijn we de hele dag open en dan treden Jip & Daym op, met piano en gitaar. Dat is leuk voor iedereen.’

Op zoek naar een kok

Als één van de laatste projecten werd het nieuwe logo op twee plaatsen op de gevel geschilderd. Niels: ‘Dat heeft Jasper Anker gedaan van Anker Decoraties. Je kunt je logo op een bord laten printen, maar dat vond ik niet bij onze nieuwe uitstraling passen.

Het enige dat nog ontbreekt aan het concept is een nieuwe kok. Niels: ‘Hou je van lekker koken, ben je stressbestendig en wil je lekker knallen in de keuken? Dan hoor ik het graag. Ik kan zelf ook koken, maar ik wil nu eenmaal liever dat verhaal van het bier vertellen.’

Niels is blij dat de verbouwing erop zit. ‘De laatste loodjes wegen het zwaarst. Verbouwen is leuk en interessant, maar uiteindelijk wil je je gasten verwennen en mooie bieren tappen. Dat is het leukste om te doen.’

Lees ook: Dit is er op Koningsdag allemaal te doen in Kaag en Braassem.

advertentie advertentie