Op reis met Alzheimer-dag in Woubrugge

Foto: Pixabay

WOUBRUGGE - Komend weekend wordt op zaterdag 7 oktober een speciale dag georganiseerd voor mensen met Alzheimer, hun naasten en belangstellenden.

Naast een boekpresentatie zijn er meerdere activiteiten voor mensen met Alzheimer. Het evenement vindt plaats op het Batehof in Woubrugge. Er is een boerderijtje aanwezig waar met diertjes geknuffeld kan worden, mensen kunnen ambachten zien, palingrokerij en een poffertjeskraam. Artiesten zijn ook van de partij: een zeemanskoor en een DJ zorgen voor extra sfeer op deze dag. Daarnaast kun je een rondvaart maken van een uur. De opbrengst daarvan wordt gedoneerd aan Alzheimer Nederland. Meerdere zorgpartijen zijn aanwezig om hun kennis te delen, waaronder Dementie vriendelijk Kaag en Braassem.

Boekpresentatie

In de loop van de dag is er een boekpresentatie van Hans Hanswijk. Hij heeft een boek geschreven over het anders benaderen en zien van Alzheimer. Samen met zijn vrouw reed hij met een campertje door Europa en deed zo'n beetje alles wat partijen afraden over Alzheimer, maar wat in de praktijk toch goed bleek te werken. 

De dag wordt om 10:00 uur geopend door de burgemeester van Kaag en Braassem, Astrid Heijstee-Bolt. Zij zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen van het boek van Hans Hanswijk. De dag duurt tot 17:00 uur. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de sporthal aan de Bateweg.

advertentie advertentie