Nieuwkoop en Kaag en Braassem stellen besluit over AZC uit tot najaar

Foto: Sporthal De Tweesprong - waar in 2015 enkele dagen Syrische vluchtelingen werden opgevangen.

KAAG EN BRAASSEM - De gemeenten Nieuwkoop en Kaag en Braassem gaan langer de tijd nemen om een geschikte plek te vinden voor een asielzoekerscentrum. De twee gemeenten zijn van plan om samen op te trekken in het uitvoeren van de spreidingswet. Volgens die wet moeten Kaag en Braassem en Nieuwkoop in totaal 367 asielzoekers opvangen. 

De twee gemeenten zijn samen op zoek naar een geschikte locatie op de gemeentegrenzen, voor de bouw van het AZC. Het plan was om voor de zomer de volgende stappen hierin te zetten, maar dat is nu uitgesteld richting het najaar, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Een belangrijke reden is dat er ook tijd moet worden genomen om met inwoners te spreken over de locatie van het AZC.

Eerder dit jaar stemden de beide gemeenteraden in met een onderzoek naar een locatie voor het asielzoekerscentrum, waarin 367 asielzoekers op moeten worden gevangen. Er is overigens nog geen overeenkomst gesloten met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers. 

Het nieuwe kabinet is van plan om de spreidingswet van tafel te vegen. De gemeenten Kaag en Braassem en Nieuwkoop gaven eerder aan dat zolang dat nog niet is gebeurd, de opgave voor het opvangen van de vluchtelingen nog niet is veranderd.

Lees ook: Wel of geen AZC in Kaag en Braassem bij verdwijning spreidingswet? ‘De opgave is voor nu niet veranderd’

advertentie advertentie