Leimuiden krijgt Gezonde Buurt

Foto: Google Maps

LEIMUIDEN –  De sportverenigingen S.V. Kickers ’69 en T.V. Leimuiden krijgen een metamorfose. Hoe die metamorfose er precies uit gaat zien is nog onduidelijk. De gemeente nodigt buurtbewoners uit om mee te denken op 31 januari.

Een Gezonde Buurt is een initiatief van Jantje Beton, IVN Natuureducatie en JOGG (Expertisecentrum Jongeren op Gezond Gewicht). In samenwerking met buurtbewoners ontwikkelen zij buurten waar kinderen creatief kunnen spelen, bewoners elkaar kunnen ontmoeten, sporten of tot rust kunnen komen in de natuur. Nederland telt inmiddels 20 officiële Gezonde Buurten.

Open terreinen

De voetbal- en tennisvereniging willen al langer de terreinen openstellen voor iedereen die daar gebruik van zou willen maken. Van het voetbalterrein wordt nu al met enige regelmaat recreatief gebruikgemaakt door omwonenden dankzij een opening in het hek. Met de Gezonde Buurt worden de sportterreinen zo ingericht dat jong en oud gebruik kan maken van de terreinen.

Het project wordt op woensdag 31 januari feestelijk geopend op het terrein van S.V. Kickers ’69. Betrokken organisaties zullen aanwezig zijn om te vertellen over hun ervaring met de Gezonde Buurt en buurtbewoners zijn welkom om hun wensen duidelijk te maken.

advertentie advertentie