Geen lintje, wel magazine voor Deters bij afscheid Luid Kaag en Braassem

KAAG EN BRAASSEM - De afgelopen tien jaar hield hij de gemeente een spiegel voor over de fouten en eigenaardigheden die zij het afgelopen jaar weer uitgehaald hadden. Maar ook had Deters oog voor de leuke en grappige dingen die in onze gemeente plaats vonden. Gisteravond kwam er een (voorlopig) eind aan een lange traditie van oudejaarsconferences in Kaag en Braassem. Na tien jaar stopte Deters. Hij vond dat hij daar wel en lintje voor verdiend had.

Dat lintje liep als een rode draad door de voorstelling dit jaar. Aan de reacties te merken, vond het aanwezige publiek ook dat Patrick Deters dat lintje verdiend had. Zelfs burgemeester Astrid Heijstee-Bolt knikte instemmend, al kapte zij het hilarische telefoongesprek tussen beide resoluut af. Ondanks dat ze er zelf vreselijk om moest lachen. 

Leimuiderbrug en De Poelen

Deters was op zijn best, deze laatste oudejaars. De Leimuiderbrug kon natuurlijk niet wegblijven uit de voorstelling en ook zijn paradepaardje De Poelen kwam regelmatig langs. Wethouder Yvonne Peters, of was het nou bestuurslid van de VOF Yvonne Peters, kreeg er regelmatig van langs de afgelopen jaren en ook dit jaar was zij het terechte mikpunt van spot rond deze klucht. Tijdens de pauze kreeg het aanwezige publiek een heerlijk drankje van wethouder Van Egmond. Met de enveloppe die hij in een schimmig steegje ontvangen had, kon hij dat best lijden. Of was die enveloppe nou naar loco gemeentesecretaris Demoed gegaan? Het zijn vragen die nooit beantwoord zullen worden. 

Ook 'groei' was dit jaar redelijk prominent aanwezig in de laatste oudejaars. Dat Deters de afgelopen jaren gegroeid is, was vorig jaar al duidelijk. Zoals gezegd, dit jaar overtrof hij zichzelf en als stoppen op je hoogtepunt de bedoeling is, dan stop Deters precies op tijd. Dat zijn goddelijke torso de afgelopen jaren ook gegroeid is, moest de cabaretier onder druk van zijn voltallige team helaas ook aan het aanwezige publiek laten zien. Het bleek nog lang onrustig in Poco Mas....

Magazine

Na een korte, duidelijke uitleg waarom hij stopte, was het dan zover. Voor de laatste keer klonk het applaus voor Deters en zijn team. De zoveelste hint voor een lintje werd wederom niet opgepakt door B&W, dus was het tijd voor het team om actie te ondernemen. Speciaal voor Patrick Deters hadden zij een magazine gemaakt over de afgelopen tien jaar. Gevuld met foto's van achter de schermen. leuke reacties en recensies van de afgelopen jaren. Zo ging Deters toch niet met lege handen naar huis.

advertentie advertentie