Hoogmade is trots op Europees kampioen Kai Verbij

Schaatsers op de Doesbrug in Hoogmade (foto: IJsclub Hoogmade)

HOOGMADE – ‘Het is bijzonder knap’, stelt Ruud van der Star. ‘Alle inwoners van Hoogmade zijn trots op Kai Verbij!’ Bij Omroep West, mediapartner van Studio Kaag en Braassem reageert de voorzitter van IJsclub Hoogmade op de Europese titel van hun 24-jarige dorpsgenoot.

In het 1700 inwoners tellende dorp stonden veel televisietoestellen vrijdag en zaterdag afgestemd op het schaatsen. ‘Bijna iedereen volgt de wedstrijden op televisie. Vaak is er na zo’n toernooi dat Kai wint een huldiging en dan zie je pas echt dat het enorm leeft. Veel mensen kennen hem.’

Kjeld Nuis

Met overmacht kroonde Verbij zich zaterdag in het Italiaanse Collalbo voor de tweede keer op rij tot Europees kampioen sprint. Vanwege de diskwalificatie van Kjeld Nuis, die uit het een paar kilometer verderop liggende dorp Zoeterwoude komt, was er bijna geen spanning.

‘Bijzonder vervelend voor Kjeld Nuis, zo’n blokje blijft altijd lastig. Maar zonder die diskwalificatie had Kai het ook gered. Als je ziet dat hij zaterdag op de tweede 500 meter een 34’er rijdt, is dat ontzettend knap’, aldus Van der Star.