Burenruzie DOSR – ROAC levert geen winnaar op, WVC verliest

Foto: Chris Vogel

ROELOFARENDSVEEN/RIJPWETERING – 1-1 is de eindstand geworden zondag bij de Kaag en Braassemse voetbalderby tussen DOSR uit Roelofarendsveen en het Rijpweteringse ROAC.

Dit artikel gaat verder onder de televisiesamenvatting van DOSR – ROAC

Op slag van rust nam de thuisploeg de leiding toen Dave Fennes scoorde. Een terechte voorsprong. Eerder had ROAC al de bal van de doellijn moeten halen. Op dat moment had trainer Hein Leliveld zijn keeper al moeten wisselen. De schouder van Dammes van der Poel raakte uit de kom.

Uit het niets kwam ROAC langszij. Djimmy Wagter scoorde. Daarna kreeg DOSR de grootste kans op de overwinning maar ROAC-doelman Casper van der Geest voorkwam in blessuretijd de 2-1 voor DOSR. Daarvoor had de thuisploeg al meerdere grote kansen om op voorsprong te komen. Vooral Job Mooren miste een opgelegde kans.

Dit artikel gaat verder onder deze interviews met trainers Marcel Vondeling (DOSR) en Hein Leliveld (ROAC)


WVC verliest weer

Voor de tweede week op rij ging WVC onderuit, nu met 0-1 tegen Alphen. De Veners staan nog altijd zesde, maar de kans is erg groot dat WVC – met zelf nog één wedstrijd te spelen – uit die top-6 kukelt. Dat betekent dat WVC in de degradatiepoule belandt en vanaf maart zal moeten vechten tegen degradatie uit de derde klasse.

Dat geldt ook voor MMO. De Hoogmadenaren hadden moeten aantreden tegen FC Aalsmeer, maar de wedstrijd werd afgelast. Dat geldt ook voor Woubrugge – Roodenburg en Kickers ’69 – Meerburg op zaterdag.