Zomeravondconcert Leimuiden met Jazztrio en Mavileo gaat hoe dan ook door

Foto: Organiserend Comité Dorpskerkconcerten

LEIMUIDEN – Met het slechte weer van de afgelopen weken was het even onzeker of het zomeravond concert van aankomende zaterdag 22 juni, dat plaatsvindt in de buitenlucht, door zou gaan. Het organiserend comité laat nu weten bij regen het concert toch door te laten gaan, maar dan in ‘De Ontmoeting’.

Het zomeravondconcert is een initiatief van het organiserend comité Dorpskerkconcerten en drumfanfare Mavileo. ‘De dorpskerkconcerten doen wij in het winterseizoen. Dat is ongeveer drie keer per seizoen. In deze concertreeksen zijn veel lokale professionals te horen. Daarmee verbinden we het lokale publiek met lokale professionals’, vertelt Roeland van der Hoorn van het organiserend comité Dorpskerkconcerten.

‘Het zomeravondconcert heeft een hele andere sfeer dan de normale dorpskerkconcerten. Om te beginnen is het natuurlijk buiten. Hierdoor klinkt het anders, maar rijden er soms ook auto’s langs of vliegt er een vliegtuig over. Dit zorgt ervoor dat het een stuk losser is dan de gewone dorpskerkconcerten. Verder is de toegang gratis en is het geen enkel probleem als je later komt. Het moet een beetje het gevoel krijgen van het Prinsengrachtconcert, maar dan in ons eigen Leimuiden’, aldus Roeland.

Ook bij slecht weer

Twee jaar geleden was er ook al een zomeravondconcert, maar toen zou het, indien er slecht weer zou zijn, helemaal niet door gaan. Nu heeft de organisatie besloten hoe dan ook door te gaan met de plannen. ‘Dit jaar komt Mavileo spelen en Jazztrio ‘The Ghost, the King & I’ die wereldfaam heeft behaald met verschillende tours en een CD met het Metropole Orkest. Voor Mavileo is dit een uitgelezen kans om te laten zien: kijk, wij zijn veel meer dan een drumfanfare die door de straat loopt.’

Het concert is aanstaande zaterdag gratis te bezoeken vanaf 19.30 uur voor de dorpskerk van Leimuiden. Bij slecht weer word er uitgeweken naar 'De Ontmoeting'.

Lees ook: Zingen en springen bij de Havenfeesten in Leimuiden

advertentie advertentie