Voetbalweekend: EMM wint derby van ROAC

KAAG EN BRAASSEM - E.M.M.'21 heeft afgelopen zaterdag de derby van SV ROAC gewonnen in de districtsbeker. De ploeg van Jan de Koning was met 2-1 te sterk.

VV Woubrugge heeft daarnaast de eerste punten gepakt in de poulefase van de beker. Op eigen veld werd Kamerik met 4-2 verslagen.

In Hoogmade zorgde Tijn van der Meent hoogstpersoonlijk voor een punt. Hij scoorde twee keer waardoor MMO volgende week een plek in de volgende ronde kan veiligstellen tegen Altior. Voor S.V. Kickers '69 is het bekeravontuur al klaar; zij verloren met 0-1 van Siveo '60 en kunnen niet meer doorgaan naar de knock-outfase.

Uitslagen en statistieken

Groep 2-16 | E.M.M.'21 - SV ROAC: 2-1

Na een kwartier spelen kreeg de thuisploeg een penalty. David Vermeer ging achter de bal staan maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman van ROAC, Dammes van der Poel. Na een halfuur spelen was het wel raak; Joey van der Geest kopte de bal via de onderkant van de lat tegen de touwen. Vlak voor rust kreeg E.M.M. opnieuw een strafschop. Ditmaal scoorde Vermeer wel en zette hij een ruststand van 2-0 op het scorebord.

ROAC kwam tijdens de tweede helft beter in de wedstrijd. Steeds vaker kwam de ploeg uit Rijpwetering voor het doel. In de 85ste minuut scoorde invaller Kevin Pereyra de aansluitingstreffer. Hij maakte afgelopen zomer nog de overstap van E.M.M. naar ROAC. Echt spannend werd het daarna niet meer waardoor E.M.M,'21 als winnaar van het veld stapte. 'Wij waren zeker de mindere ploeg,' baalde Bart Jansen, hoofdtrainer van ROAC, na afloop.

Scoreverloop: 1-0 Joey van der Geest, 2-0 David Vermeer, 2-1, Kevin Pereyra.

Groep 3-08 | S.V. Kickers '69 - Siveo '60: 0-1

Kickers kan de volgende ronde in de districtsbeker vergeten. De ploeg uit Leimuiden verloor afgelopen zaterdag opnieuw. Ditmaal was Siveo met 0-1 te sterk.

De eindstand was al bereikt na anderhalve minuut voetballen toen de bal achter doelman Martijn Kempenaar lag. De wedstrijd ging daarna gelijk op. Kickers kwam een aantal keer in dreigende positie maar slaagde er niet in het net te vinden.

Scoreverloop: 0-1

Groep 3-15 | VV Woubrugge - Kamerik: 4-2

VV Woubrugge heeft de eerste overwinning binnen. De ploeg van Trainer Joey Rietbroek was met 4-2 te sterk voor Kamerik. 'De eerste helft waren wij duidelijk beter', aldus de oefenmeester.

Woubrugge ging aan de thee met een 3-1 voorsprong. De spanning werd even teruggebracht door Kamerik maar Jelle Visser maakte in de tweede helft aan alle onzekerheid een einde door zijn tweede van de middag in het netje te leggen.

Scoreverloop: 1-0 Dennis Boer, 1-1, 2-1 Jelle Visser, 3-1 Tim van Rijn, 3-2, 4-2 Jelle Visser

Groep 3-25 | MMO - RVC '33: 2-2

MMO keek vlak na rust tegen een 2-0 achterstand aan na een goede start van de ploeg uit Reeuwijk. 'Na de rust gingen we eigenlijk pas voetballen', vertelt trainer Yorick Boon.

Tijn van der Meent boog de achterstand om naar een 2-2 gelijkspel. Hij tekende voor beide goals voor de ploeg uit Hoogmade. '2-2 is een terechte uitslag', stelt Boon na afloop.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 1-2 Tijn van der Meent, 2-2 Tijn van der Meent