Ouderen worden in het zonnetje gezet bij rolstoeldriedaagse in Roelofarendsveen: ‘Verschrikkelijk mooi’

ROELOFARENDSVEEN - Afgelopen week was de 25e editie van de rolstoeldriedaagse in Roelofarendsveen, georganiseerd door WIJdezorg. Omliggende verzorgingshuizen sloten zich net als voorgaande jaren aan voor de wandeltochten op maandag, woensdag en vrijdag. 

Ruim 45 deelnemers deden mee. ‘Het is fantastisch dat er zoveel vrijwilligers en verwanten meehelpen, anders kunnen we dit helemaal niet doen’, vertelt Inge namens Het Braassemhuis. ‘Het is echt geweldig. Hier worden mensen blij van.’

Deelnemers blij met de wandeltocht

‘Verschrikkelijk mooi’, zegt een bewoonster van Het Braassemhuis tijdens de wandeltocht van woensdag. Ze heeft al eerder aan de rolstoeldriedaagse meegedaan en was blij dat ook deze keer veel mensen hielpen en meededen. Tijdens de tocht glunderde en genoot ze van de buitenlucht: ‘Dat mogen ze gerust weten.’

Veel deelnemers zijn al op leeftijd, waardoor ze de nodige mankementen ervaren. Zo vertelt een andere bewoonster van Het Braassemhuis dat zij vroeger altijd graag de hondjes van de kinderen uitliet: ‘Maar ik ben nu bijna 90, dus dan houden dat soort dingen een beetje op.’ Ze is daarom extra blij met de rolstoeldriedaagse: ‘Ik vind het leuk om alle mensen weer te zien. Het is geweldig’, zei ze.

Waarom is de rolstoeldriedaagse zo’n succes?

‘Het is een moment van interactie’, vertelt Inge. Zij liep mee als begeleider tijdens de wandeltocht. Ze vertelt dat de interactie tussen alle deelnemers, waaronder de familie en vrijwilligers, heel waardevol is. ‘Het is op de eerste plaats natuurlijk al fijn dat de bewoners weer even buiten kunnen zijn. En dat ze weer even kunnen genieten van de wind door de haren en het zonnetje’, vertelt ze.

Lees ook: Gezonde Buurt Leimuiden krijgt vorm dankzij hulp van inwoners: ‘Hebben veel ideeën opgehaald’

advertentie advertentie